Smaller Default Larger

Posiłki wydawane są w godzinach:

  • Klasy 0-III 11.30 
  • Klasy IV-VIII 12.30
  • można zjeść też o 13.30

 

 *********************************************************************

Karta zgłoszenia na obiady oraz pozostałe informacje związane z korzystaniem ze stołówki.

Informacja o kwocie do zapłaty będzie wysłana na e-maila, dzieci również otrzymają kartki.

Opłatę za obiady proszę dokonać do dnia 15 następnego miesiąca.

Bezpośredni kontakt do pani intendent Lidii Wildaczyk - tel. 538 133 318

 

        

 

Jadłospis          

Data

 

20-11-2023

Zupa pomidorowa z makaronem, mięsem i warzywami, chleb, deser Zuzia, jabłko

Alergeny: 1, 2, 6,

21-11-2023

Twaróg w śmietanie ze szczypiorkiem , ziemniaki , kompot owocowy, mandarynka

Alergeny: 1, 2, 3,

22-11-2023

Gulasz z mięsem, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej, jogurt truskawkowy, kompot wieloowocowy

Alergeny: 1,2, 6

23-11-2023

Kotlet mielony, pieczony, ziemniaki puree, surówka z warzyw mieszanych, kompot wieloowocowy, banan

Alergeny: 1,2, 6

24-11-2023

Filet z morszczuka panierowany, pieczony, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy

Alergeny: 1, 2, 3, 6

27-11-2023

Zupa grochowa z soczewicą, chleb, budyń z jabłkami prażonymi, jabłko

Alergeny: 1, 2, 6, 8

28-11-2023

Gulasz z warzywami fasolą i kiełbasą, ziemniaki, kompot wieloowocowy, mandarynka

Alergeny: 1, 2, 6, 8

29-11-2023

Makaron świderki z mięsem w sosie pomidorowym, kompot wieloowocowy, galaretka z owocami

Alergeny: 1, 2, 6, 8

30-11-2023

Schab pieczony ze śliwką, ziemniaki, sos pieczeniowy, surówka z sałaty lodowej z jarmużem i awokado, kompot wieloowocowy, banan

Alergeny: 1,2, 6

1-12-2023

Filet z miruny panierowany , pieczony , ziemniaki puree z koperkiem , marchewka z groszkiem , , kompot owocowy

Alergeny: 1,2, 3, 6, 8

Biezdrowo, dnia 16-11-2023          Sporządził: Lidia Wildaczyk                     


  

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
  7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Oueensland, a także produkty pochodne
  8. Seler i produkty pochodne
  9. Gorczyca i produkty pochodne
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

Zabraniane jest dosalanie potraw , Zastrzegamy drobne zmiany w jadłospisie