Smaller Default Larger

Posiłki wydawane są w godzinach:

  • Klasy 0-III 11.35 
  • Klasy IV-VIII 12.35
  • można zjeść też o 13.35

 

 *********************************************************************

Karta zgłoszenia na obiady oraz pozostałe informacje związane z korzystaniem ze stołówki.

 

UWAGA! Od 1 września następuje zmiana zasad naliczania opłat za obiady. W ostatnim dniu obiadowym danego miesiąca, dzieci będą dostawały kartki informujące,  ile rodzice mają zapłacić za obiady, a informacja zostanie również wysłana na Państwa pocztę mailową, podaną na zgłoszeniu. Opłata musi być dokonana do dnia 15 następnego miesiąca. Np. za maj kosz obiadów dla ucznia 126,00, opłata do 15 czerwca. Proszę nie płacić, bez uzgodnienia kwoty opłaty. W ten sposób wszelkie zgłoszenia nieobecności pozwolą na odliczenia w danym miesiącu. 

Gabriela Kabacińska

 

  

 

Data

 

          Jadłospis   

 

30-09-2022

Filet z mintaja, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty, kompot z jabłek, deser Zuzia
Alergeny: 1, 2, 3, 6

03-10-2022

Krupnik z mięsem, zabielana z koperkiem, chleb mieszany, ryż na mleku z cynamonem i jabłkami

Alergeny: 1, 2, 6, 8

04-10-2022

Pulpety w sosie chrzanowym, ziemniaki z koperkiem, buraczki, kompot wieloowocowy, śliwki

Alergeny: 1, 2, 6

05-10-2022

Zupa pomidorowa z makaronem nitki, deser Zuzia, gruszka

Alergeny: 1,2, 6

06-10-2022

Spaghetti Bolognese,  kompot wieloowocowy, kiwi

Alergeny: 1,2, 6

07-10-2022

Filet rybny zapiekany ze szpinakiem, ziemniaki z koperkiem, surówka z sałaty lodowej, kompot wieloowocowy, banany

Alergeny: 1, 2, 3, 6

10-10-2022

Zupa fasolowa, chleb mieszany, drożdżówka z budyniem, jabłko

Alergeny:1, 2, 6, 8

11-10-2022

Filet z kurczaka, ryż, sos śmietanowy, surówka z pomidorów i ogórków z cebulką, kompot wieloowocowy, śliwki

Alergeny: 1,2, 6, 8

12-10-2022

Gulasz z warzywami, ziemniaki, banany, kompot wieloowocowy

Alergeny: 1, 2, 6, 8

13-10-2022

Wątróbka drobiowa z jabłkami, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy, gruszka

Alergeny: 1, 2, 6

Biezdrowo, dnia 30-09-2022                                            Sporządził: Gabriela Kabacińska                                                   

 

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich

odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne

  1. Jaja i produkty pochodne
  2. Ryby i produkty pochodne
  3. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  4. Soja i produkty pochodne
  5. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
  6. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki

pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy

Oueensland, a także produkty pochodne

  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne